دو و میدانی بروجرد در گذر تاریخ
نگاهی به تاریخ دوومیدانی بروجرد
گرد آوری توسط استاد محمد حسین سامانی
(قسمت چهارم)
عبدالله هدایتی ۴۰۰ متر دهگانه غرب آسیا
آقای عبدالله هدایتی ،دونده ای که ابتدا به تبعیت از برادرش استاد غلامرضا هدایتی به عنوان یک پرش کننده ارتفاع کار خودرا آغاز نمود و در سطوح پایه و آموزشگاهها در این رشته عنوانهایی به دست آورد .
و بعدتر با پرداختن به دوی ۴۰۰متر در سال ۱۳۶۹ در مسابقات بین المللی دهه فجر روی سکوی دوم این رشته قرار گرفت و در ادامه ۴۰۰متر با مانع را پیگیری نمود و به دفعات در این رشته صاحب مقامهای اول تا سوم در کشورگردید ودر مقطعی نیز با پرداختن به رشته دهگانه توانست در سال ۱۳۷۶ در مسابقات غرب آسیا در تهران روی سکوی دوم مسابقات برود و صاحب گردن آویز نقره گردد.
حمید آسیابی
آقای حمید آسیابی، ایشان ابتدا با بسکتبال توانایی های خود را نشان داد و موفقیتهای را در این رشته به دست آورد.
آمدن ایشان به دوومیدانی با رشته پرش ارتفاع شکل گرفت چنانچه در اولین حضور خود در مسابقات کشوری رده جوانان صاحب گردن آویز برنز گردید.
ادامه کار را با دنبال کردن رشته دهگانه پی گرفت و بارها در این رشته روی سکوی کشوری قرار گرفت.
حضور ایشان در مسابقات غرب آسیا در ماده دهگانه در تهران درسال ۱۳۷۶ برای وی مدال برنز را در بر داشت.
حضور فعال در مسابقات بین المللی در رده پیشکسوتان که دو گردن آویز طلا و برنز در کشور مالزی برای ایشان به ارمغان آورد از دیگر افتخارات ایشان است.
آقای آسیابی در حال حاضر تلاش خود را معطوف مربیگری نموده است.
علی حشیری
آقای علی حشیری دونده دیگری که باز از مدارس به دوومیدانی معرفی شد و چندین سال در مواد ۱۱۰ متر بامانع و پرش طول در مسابقات آموزشگاهها و نوجوانان و جوانان صاحب مدال و عنوان در کشور گردیدند وبعدا با پرداختن به رشته دهگانه ضمن کسب مقام اول رده جوانان چندین سال در این رده رکوردار کشور بودند ایشان درادامه در رده بزرگسال نیز روی سکوی اولی کشور قرار گرفتند.
تاسف دوومیدانی این است که این قهرمان ارزنده زود از دوومیدانی فاصله گرفتند و فعالیت خود را معطوف زیبایی اندام نمودند ودر این رشته نیز به موفقیت های بالایی رسیدند.
از بهترین ترکیب های دوی ۴۰۰*۴ تیمی لرستان در قهرمانی کشور،کسب مدال طلا و رکورد بسیار خوب،از سمت راست آقایان محمدرضا مرادپوریان،عبدالله هدایتی،مهدی روحی،ملک شیر مرادی فر و تصویر سمت چپ مهدی روحی
مهدی صیفوریان
۰
آقای مهدی روحی ورزشکار موفق رشته مشتزنی که با آمدن به دوومیدانی با دنبال کردن رشته های ۴۰۰متر و ۴۰۰متر بامانع ابتدا در مسابقات آموزشگاهی و جوانان عنوانهای به دست می آورد و در رده بزرگسالان با متمرکز شدن بر رشته ۴۰۰متر بامانع چندین سال در این ماده صاحب مدال در کشور بودند.آقای روحی با تکنیک بسیار زیبا با حضوردر اردوهای تیم ملی قبل از مسابقات بازیهای آسیایی هیروشیما ارزشهای ورزشی خود را افزون نمود.
آقای مهدی صیفوریان،فرزند استاد پرویز صیفوریان از قهرمانان و پیشکسوتان عرصه دوومیدانی کشور، دریافت دو مدال طلا و نقره
از مسابقات رده نوجوانان و جوانان درماده ۱۱۰ متر بامانع، دیگر مانع کار بروجردی صاحب مدال می باشد.مهدی صیفوریان با دریافت چند مدال ارزشمند در مسابقات آموزشگاهها به ارزشهای ورزشی خود افزود، دیگری حضور در مسابقات دانشگاهها و کسب عنوان برترین ورزشکار سال در سال ۷۹ در دانشگاه شهید چمران اهواز از دیگر افتخارات مهدی صیفوریان می باشد.
ایشان در حال حاضر در کسوت استادی دانشگاه در حال خدمت در ورزش می باشد.
کیهان حیدری
آقای کیهان حیدری قهرمان پرتاب نیزه،ایشان ابتدادر مسابقات متعددی در آموزشگاهها و رده جوانان حضور و دستاورد های در این رده مسابقات به دست آورد ،قابل توجه اینکه آقای حیدری در دو رشته ۶۰ متر با مانع و پرش سه گام نیز در مسابقات دوومیدانی داخل سالن در رده جوانان صاحب مدال کشوری می باشد .لازم به ذکر است که ادامه فعالیت ایشان نیز در رده بزرگسالان عناوینی را برای وی در بر داشته است.
علاقه وی به موتور سواری و حضور در مسابقات موتور سواری از دیگر فعالیتهای ورزشی ایشان می باشد.
حضور ایشان در مسابقات بین المللی در رده پیشکسوتان در کشور مالزی در سالهای اخیر و کسب مدال از آن مسابقات از دیگر دستاوردهای ایشان می باشد.
پرداختن به مربیگری از دغدغه های آقای حیدری بود که مدتی به آن می پرداخت.
دانیال تیماجی
آقای دانیال تیماجی ،باز هم یک دونده مانع دیگر،آقای تیماجی ابتدا در سال ۱۳۷۳ در تبریز در رشته ۴۰۰متر در مسابقات آموزشگاههای کشور در مقطع راهنمایی صاحب گردن آویز نقره گردید.
به دنبال آن به سمت دوهای مانع کشیده شد ودر رده نوجوانان در ماده ۱۱۰ متر بامانع به مدال برنز در کشور قناعت نمود ودر ادامه نگاه خود را به سمت ۴۰۰متر بامانع برد ودر رده های مختلف و آموزشگاههای کشور مدالهای اول تا سوم را به دفعات به دست آورد.
عضویت در تیم ملی و حضور در مسابقات بین المللی جام کازانف در کشور قزاقستان باکسب جایگاه چهارم از دیگر افتخارات ایشان می باشد.
ایشان در حال حاضر از کارشناسان و مربیان بدنسازی علمی کشور می باشند که در مرکز اکادمی ملی المپیک مشغول فعالیت می باشد وبه دفعات در تیم های ملی و باشگاهی در کار بدنسازی نقش آفرینی می کند.
تصویر بالا امید خانی نفر چهارم از سمت راست ،مسابقات آغاز فصل کشور در شیراز ،تصویر پایین استاد علی محمد قشلاقی و این حقیر در کنار ورزشکاران تیم دوومیدانی استان با ترکیب عمدتا بروجردی ،در سال ۷۲ ،آقایان امید خانی ،سعید ترابی،احمد سامنی،اصغر نصراللهی،منوچهر ممیوند،عباس روزبهانی،حمید خمسه نژاد علیشاهیان و مهدی سربندی جالب توجه اینکه بیشتر این ورزشکاران سالهای بعد در سطوح مختلف قهرمان کشور گردیدند و سنگ بنای موفقیت سنین پایه را در دوومیدانی گذاشتند که تا میانه های دهه نود ادامه داشت.
آقای امید خانی روزبهانی،از دیگر دوندگان توانمند دوها ی بامانع که اولین مدال خود(طلا) را در مسابقات آموزشگاههای کشور در مقطع راهنمایی در سال ۱۳۷۲ در ماده ۱۱۰ متر بامانع به دست آورد در ادامه در رده نوجوانان و جوانان نیز صاحب مدال در کشور گردید واز دیگر افتخارات ایشان کسب چندین مدال طلادر رده جوانان و همچنین دارنده رکورد کشور در ماده ۱۱۰متر بامانع در رده جوانان در آن سالها می باشد.
عضویت تیم ملی و حضور در مسابقات آسیایی جوانان در کشور هند از دیگر افتخارات آقای خانی روزبهانی می باشد.
دریافت دو مدال طلا در لیگ جوانان کشور از دیگر دستاوردهای امید خانی روزبهانی می باشد
آقای امید خانی با کسب مدال برنز در مسابقات آغاز فصل در شیراز ،کسب مدال در رده بزرگسال را نیز تجربه نمود.
وی در حال حاضر مسئول انجمن دوومیدانی کارگران استان مازندران می باشد.
عباس کریمی
آقای عباس کریمی،ورزشکار ی که پرش ارتفاع را برای خود در دوومیدانی هدف گذاری نمود و در همان سالهای ابتدای دهه ۷۰ در مسابقات دانش آموزی کشورهای اسلامی روی سکوی قهرمانی قرار گرفت ودر ادامه طی سالهای آتی در رده های مختلف نیز موفق به کسب عناوین اول تا سوم را در مسابقات مختلف در کشور گردید.
عبور آقای کریمی از ارتفاع فراتر از ۲متر از افتخارات دیگر ایشان برای دوومیدانی بروجرد می باشد.
ایشان در حال حاضر در زمینه مربیگری در سطوح مختلف مشغول به فعالیت است.
سعید ترابی
آقای سعید ترابی،پرش ارتفاع رشته ای بود که ایشان ابتدا در دوومیدانی دنبال می نمود و بعدا بسمت رشته های پرتابی بخصوص پرتاب نیزه کشیده شد ،کسب عناوین اول تا سوم در تمام رده های مختلف را طی چندین سال در مسابقات متعدد آموزشگاهی،کشوری و باشگاهی تجربه نمود .
پرتابگری که فقدان توجه و رسیدگی ایشان را ناگزیر نمود خیلی زود از دوومیدانی فاصله بگیرد .
از خصوصیات آقای ترابی توانمندی یادگیری تمام رشته های دوومیدانی بود چنانچه در مدت کوتاهی فعالیت در رشته پرش با نیزه براحتی توانست از ارتفاع ۳متر در این رشته عبور نماید.چنانچه اگر شرایط زندگی اجازه می داد می توانست رشته دهگانه را دنبال و به مدارج بالایی برسد.
پایان قسمت چهارم.....