دیدار با امیر سرتیپ خلبان محمد غلامحسینی
با همکاری سایت شخصی فرهاد 90 برگزار می کنند:
گفتگوهای ادبی، فرهنگی، ورزشی و هنری
عکس ها از فرنوش داودوندی
پرچم بروجرد
در آسمان بیکران ایران زمین هم بالاست
دیدار با امیر سرتیپ خلبان محمد غلامحسینی
به القاب بروجرد نام برازنده دیگری بیفزائیم
بروجرد شهر خلبانان سرافراز
فرهاد داودوندی- بروجرد:
حالا دیگر با وجود فرزندان رشید بروجرد در نیروی هوایی و هوانیروز و .. به مانند:
خلبان همیشه تا ابد قهرمان شهید عبدالرضا کوپال،
خلبان همیشه تا ابد قهرمان شهید احمد کشوری،
امیر سرتیپ خلبان محمد غلامحسینی،
امیر سرتیپ خلبان علی رفیعی،
امیر سرتیپ خلبان جلال پورگان،
استاد خلبان اسد فرزاد
و ده ها خلبان دیگر بروجردی که به مانند عقابانی تیز پرواز سالیان سال چشمان بینای ایران زمین در مقابل دشمنانی بوده اند که قصد تعرض به خاک مقدس کشور عزیزمان ایران را داشته اند، دیگر می توان به جرات نام زیبنده دیگری به القاب بروجرد زیبا افزود:
بروجرد شهر عقابان تیز پرواز و خلبانان سر افراز ایران زمین.
صداقت و صفا و صمیمیت در سخنان این خلبان بروجردی موج می زد. وقتی صحبت از کتاب " مهمان صخره ها" که سرگذشت زندگی این فرزند رشید بروجرد است به میان آمد، صادقانه به سوالات ما جواب داد.
در کتاب مهمان صخره ها شاهد روایت ساده، یکدست و جذاب آقای محمد غلامحسینی هستیم و خواننده در این کتاب لحظه به لحظه خود را با خلبانی همراه می بیند که برای بیان اتفاقات رخ داده به هیچ وجه بزرگ نمایی نمی کند و بدون کم و کاست اتفاقات رخ داده را برای ما به تصویر می کشد.
در دیدار شب گذشته آنچه در کتاب به رشته تحریر در آمده را به عینه در برخورد با این قهرمان جنگ دیدیم.
به واقع لازم است برای شناخت بیشتر شخصیت والای سرتیپ خلبان محمد غلامحسینی بعنوان یک قهرمان جنگ در دفاع از سرزمین مان، کتاب زندگی نامه ایشان در بروجرد نیز مورد توجه مراکز فرهنگی مان قرار بگیرد و برای شناخت نسل جدید از این فرزند خلف بروجرد، نشست های بیشتری با حضور مردم توسط ادارات و نهاد های مربوطه و با حضور این خلبان قهرمان برگزار گردد.
@@@@@@
این کتاب سرگذشت پر فراز و نشیب خلبان غلامحسینی، از زمان ورود به خلبانی تا ماموریت جنگی، درگیری با جنگندههای عراقی، خروج اضطراری، اسارت به دست حزب دموکرات کردستان و در نهایت آزادی را در بر میگیرد. بخش دوم کتاب نیز ضمایم است که شامل دو روایت تکمیلی، اسناد و عکسها است.
جزئیات بخش اول کتاب سلسله حوادثی را در بر میگیرد که در ادامه به حضور خلبان محمد غلامحسینی در عملیات والفجر 2 منتهی میشود. او در این عملیات وظیفه حفاظت از پوشش هوایی کرمانشاه را برعهده داشته که در اواسط این عملیات در آسمان با چند جنگنده عراقی درگیر میشود و طی یک تعقیب و گریز مجبور میشود به سمت کردستان و مرز آذربایجان غربی برود.
خلبان غلامحسینی که به شدت مجروح شده مجبور به ایجکت ( فرود اضطراری) میشود. او بعد از اینکه ایجکت میکند ناخواسته وارد حوزه استحفاظی حزب دموکرات کردستان میشود و توسط این گروه به اسارت درمیآید. غلامحسینی از تیرماه تا آبان ماه در اسارت این گروه بوده و بعد آزاد میشود که بخش عمدهای از خاطرات کتاب به روایت این دوران اختصاص دارد.
راوی درباره چگونگی فرود آمدن در منطقه کردستان که در نهایت منتهی به اسارت وی به دست عوامل حزب دموکرات کردستان میشود، میگوید: «...در آن منطقه، باد از سمت غرب به شرق می وزید و مرا از مرز عراق دور میکرد و به سمت ایران میکشاند و خوبی این مسئله این بود که به دست عراقیها نمیافتادم. اما وزش نامرتب باد نمیگذاشت چتر به صورت مستقیم پایین بیاید...چتر آرام آرام پایین آمد و نزدیک زمین، ناگهان جریان هوا به قدری بد شد که کاناپی چتر را جمع کرد و چنان مرا بر زمین کوبید که استخوانهایم له و لورده شد...وقتی چشمهایم را باز کردم، در چند قدمیام پیرمردی را دیدم که بهت زده مرا نگاه میکرد... قبلا میدانستم مناطق کردنشین (منطقه بیرون پرین خلبان غلامحسینی در جنوب استان آذربایجان غربی و احتمالا بین مهاباد و پیرانشهر است که اقوام کردنشین در آن سکونت دارند.) تحت درگیری است و حتی برخی شهرهایش کاملا در محاصره گروهکهای ضدانقلاب قرار دارد. اما از ظاهر آنان نفهیمدم در کدام منطقه فرود آمدهام و به دست چه کسانی اسیر هستم. خودی یا دشمن؟» ( ص 117، 120، 122 و 123)
درباره نقاط قوت و جذاب این کتاب هم، فرود اضطراری خلبان غلامحسینی که در شرایط خطرناکی بوده و او به صورت تصادفی موفق میشود از هواپیمای خود که دچار سانحه شده بود بیرون بپرد، از بخشهای خواندنی و همراه با دلهره و جذابیت کتاب است. همچنین فرود غلامحسینی در یک منطقه کوهستانی و اسارت او به وسلیه حزب دموکرات و مواجه او با مردم کرد از بخشهای خواندنی کتاب «مهمان صخرهها» است.
- ۱ نظر
- ۲۴ تیر ۹۵ ، ۱۰:۱۰